ODAS-Prinses Máxima Centrum Fonds voor opleiding van kinderoncologie verpleegkundigen

+

Op de foto vlnr:
Prof. dr. Rob Pieters (RvB Prinses Máxima Centrum), Ir. W. Vlasblom (Bestuur Odas), Prof. dr. Gertjan Kaspers (directeur Academy Prinses Máxima Centrum), Drs. Diana Monissen (VZ. RvB Prinses Máxima Centrum), Drs. ing. Bert de Groot (Bestuur Odas), Prof. dr. Maarten Mourits (Bestuur Odas)

Vandaag werd in Utrecht de overeenkomst getekend voor de instelling van het “ODAS-Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie Fonds.” Dit fonds is bedoeld voor de opstart van de Academy van het Prinses Máxima Centrum om kinderoncologie verpleegkundigen op te leiden.

De ODAS Stichting en het Prinses Máxima Centrum werken al samen sinds de voorbereidende werkzaamheden om te komen tot één landelijk kinderoncologisch centrum. ODAS heeft ook vele wetenschappelijke projecten op het gebied van de kinderoncologie gefinancierd. “Wij vonden het dan ook vanzelfsprekend om een rol te spelen bij deze belangrijke opleidingen voor verpleegkundigen kinderoncologie”, aldus drs. Bert de Groot, voorzitter van de ODAS Stichting.

Prof. dr. Gertjan Kaspers, kinderarts-oncoloog en directeur Academy Prinses Máxima Centrum benadrukt het belang voor de scholing die nu verder kan worden uitgebouwd: “Voldoende en goed opgeleide verpleegkundigen zijn een voorwaarde voor het welslagen van het Prinses Máxima Centrum. De steun van de ODAS Stichting aan onze Academy is cruciaal om dit te realiseren en is een mooie manier om de bijzondere samenwerking tussen ODAS en Prinses Máxima Centrum te continueren.”

ODAS Prijs
De ODAS Stichting kent ook iedere twee jaar de ODAS prijs voor
de Kinderoncologie toe. In 2014 is deze prijs toegekend aan Prof. Rob Pieters, lid van de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum. In zijn dankwoord stelde Pieters: “Ik zie deze prijs vooral als een beloning voor alle inspanningen van de kinderoncologische gemeenschap, professionals en ouders, om alle expertise te bundelen in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht”.

Het Bestuur van de ODAS Stichting beschouwt de samenwerking m.b.t. de Academy als een verdere bijdrage die de doelstellingen van het Prinses Máxima Centrum ondersteunt. De uitreiking van de ODAS prijs voor de Kinderoncologie 2016 vindt plaats op 22 februari. Aanmelding van kandidaten voor de prijs kan tot 15 december 2016.