Responsive Standard Subpage

Nieuws

Meer informatie?

ODAS KINDEROOGHEELKUNDEPRIJS 2013

02.12.13 |

ODAS prijs voor Kinderoogheelkunde toegekend aan Bartiméus.

Den Hoorn, 2 december 2013

De ODAS prijs voor kinderoogheelkunde 2013 is deze keer niet aan een persoon toegekend, maar aan Bartiméus voor de uitstekende researchresultaten die de onderzoekers van Bartiméus met de sinds 2007 uitgevoerde projecten op het gebied van de kinderoogheelkunde hebben bereikt.

 

Voorbeelden zijn onder meer: “Quantitative assessment of slow vision”; “Causes of visual impairment and blindness in children in the Netherlands”; “Optical Coherence Tomography” en “Nachtblindheid bij kinderen”.

De ODAS prijs voor kinderoogheelkunde, die deze keer is verhoogd tot € 10.000,--, zal op 26 februari 2014 in Zeist uitgereikt worden aan Mw. Drs. J. Nooren, voorzitter raad van bestuur van Bartiméus. De uitreiking vindt plaats tijdens een mini-symposium over (research)projecten waarvoor ODAS subsidies heeft verstrekt. Namens Bartiméus zullen Dr. M. (Mies) van Genderen en Dr. F.N. (Nienke) Boonstra korte presentaties geven. Ook zal een aantal researchprojecten op het gebied van de kinderoncologie de revue passeren. Tevens zal een update worden gepresenteerd inzake het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie waar de ODAS Stichting vanaf het begin bij betrokken is geweest.

Indien u werkzaam bent op het gebied van de kinderoogheelkunde of kinderoncologie en interesse heeft om dit minisymposium bij te wonen, dan kunt u dit kenbaar maken aan Paulien Vreman via communicatie@bartimeus.nl . Het symposium start om 14:30 uur. 

Namens de ODAS Stichting
Drs. E.H. de Groot Vz. ( ehdegroot@delftinstruments.nl )


Over Bartiméus

Bartiméus is specialist in leven met een visuele beperking en ondersteunt jong en oud op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven. Bartiméus wil de kwaliteit van leven voor mensen die slechtziend of blind zijn verbeteren. Met persoonlijk advies, hulpmiddelen, ondersteuning en kennisoverdracht. Daarnaast verricht Bartiméus op uitgebreide basis research om de inzichten in visuele afwijkingen en beperkingen te vergroten ter ondersteuning van haar doelstellingen.


Over de ODAS Stichting

De ODAS Stichting is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), die activiteiten van welke aard dan ook ondersteunt:

  1. die erop gericht zijn om de oorzaken van een visuele handicap bij kinderen en jonge mensen te trachten te ontdekken, te onderzoeken en te voorkomen dan wel te genezen.
  2. die erop gericht zijn om de oorzaken van het ontstaan van kanker in het algemeen en met name op jeugdige leeftijd te trachten te ontdekken, te onderzoeken en te voorkomen dan wel te genezen.