ODAS prijs voor de Kinderoncologie toegekend aan Prof. dr. Rob Pieters

De ODAS Prijs voor Kinderoncologie 2014 is toegekend aan Prof. dr. Rob
Pieters, lid van de raad van bestuur en Chief Medical & Scientific Officer van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie te Utrecht. Tot begin van dit jaar was prof. Pieters hoofd kinderoncologie bij het Erasmus Medisch Centrum. Prof. Pieters ontving tijdens het 4e landelijke Shared Care Symposium op 21 november de bij de prijs behorende medaille en oorkonde uit handen van drs. Bert de Groot, voorzitter ODAS Stichting. Bij de prijs behoort een bedrag van € 5000,-.

De ODAS prijs 2014 werd aan Rob Pieters toegekend voor zijn inspanningen om de zorg voor kinderen met kanker én kinderoncologische research in Nederland in één medisch centrum te concentreren om de overlevingskans van jonge kinderen met kanker verder te verhogen en de latere effecten van de ziekte te minimaliseren.

De Groot tijdens de uitreiking: “Wij bij ODAS hebben Rob Pieters leren kennen als een bevlogen medicus en researcher die zich met een professionele attitude diep betrokken voelde bij zijn patiëntjes. Tevens bleek hij zich behendig als een bijna volleerde diplomaat door de complexiteit in de relaties tussen de UMC’s, VWS en de Zorgverzekeraars te bewegen”. Daaraan toevoegend: “zonder iedere andere researcher, verpleger of arts uit het kinderoncologische veld achter te willen stellen zijn wij er van overtuigd dat het leiderschap, de volharding en de overtuigingskracht van Rob Pieters een dominante rol heeft gespeeld in het proces dat nu is uitgemond in de opening van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie”.

In zijn dankwoord benadrukte Rob Pieters dat hij de prijs als een bekroning voor alle inspanningen zag: “Ik zie deze prijs vooral als een beloning op alle inspanningen van de kinderoncologische gemeenschap, professionals en ouders, om alle expertise te bundelen in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Zo kunnen we sneller beter behandelen en onderzoek doen. De toekenning van de prijs is heel mooi getimed en ook symbolisch omdat we net van start zijn gegaan met het behandelen van kinderen met solide tumoren vanuit heel Nederland”.